неділя, 01 березня 2009 18:07

Медведєв хоче підготувати нову Енергетичну хартію

Медведєв хоче підготувати нову Енергетичну хартію

Росія планує представити на квітневому саміті країн "Великої двадцятки" в Лондоні пропозиції щодо нової Енергетичної хартії.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, про це Президент Росії Дмитро Медведєв сказав в інтерв`ю іспанським ЗМІ.

"Я зараз дав доручення, і наш уряд, а також наші найбільші компанії готують пропозиції щодо нової Енергетичної хартії. Як і обіцяв, я обов`язково привезу її і віддам нашим партнерам, можливо, в Лондоні (у квітні запланований саміт "двадцятки"), а може, в Італії (влітку запланований саміт "Великої вісімки"), але сподіваюся, що в Лондоні. Мені здається, це буде вкладом Росії, додатковим вкладом Росії в забезпечення європейської енергетичної безпеки", - сказав Медведєв.

Він переконаний, що існуючі нормативно-правові акти в енергетичній сфері не ефективні.

"У нас є угоди з українськими друзями, які періодично українськими ж партнерами і порушуються. І є Енергетична хартія, яка низкою країн ратифікована, а низкою країн підписана, але не ратифікована як Російською Федерацією або взагалі не підписана. Це означає, що це питання поки що юридичного оформлення не одержало", - сказав Президент РФ.

Д.Медведєв нагадав, що вперше виступив з цією ініціативою на московській енергетичній конференції в період цього газового конфлікту.

"Давайте підготуємо нову Енергетичну хартію або нову версію Енергетичної хартії. Але яку? Вона не повинна бути односторонньо спрямована на користь споживачів. Так, споживач – уразлива сторона, але іноді потрібно думати і про виробників, і про транзитні держави, інакше неможливо домовитися. А та хартія, яка діє сьогодні, вона все-таки значною мірою підпорядкована інтересам споживача", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв хоче підготувати нову Енергетичну хартію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути