четвер, 11 квітня 2013 19:46

Медики просять провести парламентські слухання, аби виправити недоліки медреформи

Медики просять провести парламентські слухання, аби виправити недоліки медреформи
Фото: litsa.com.ua

Вільна профспілка медиків та платформа "Собор" вимагають провести парламентські слухання з метою коригування медичної реформи. Про це їх представники заявили на прес-конференції.

"Ми вимагаємо проведення громадських та парламентських слухань. Медреформу вигадали, впровадили, але не коригували. Медична реформа потрібна, бо ми всі давно відійшли від адміністративно-командної системи. Але треба бачити помилки і виправляти їх", - заявила Наталія Воробйова, експерт із медичного права, активістка української платформи "Собор".

Член харківської профспілки працівників швидкої допомоги Віталій Білоус заявив, що із 150 бригад швидкої допомоги в Харкові працює 70.

"Третина бригад – бригади-одиначки. Є лише лікар і водій, або фельдшер і водій. Хоча взагалі-то бригада має бути укомплектована лікарем, фельдшером, санітаром і водієм. Якщо так піде і далі, то пацієнтів позбавлять кваліфікованої медичної допомоги, а медичних працівників — практики", - зауважив Білоус.

З його слів, медики доїжджають до місця виклику за 20 хвилин, а не за 10, як вимагає міністерство, через далекий радіус та погані дороги.

Голова Вільної профспілки працівників швидкої допомоги Максим Іонов зазначив, що від водіїв "швидких" вимагають ремонтувати поламані автомобілі за свій кошт. За його інформацією, найближчим часом планується скорочення бригад "швидкої" у Києві.

"Це не реформа, а якийсь бізнес-проект. Вона мені нагадує місію на Марс – її неможливо виконати, і нею керують Білка і Стрілка", - додав Іонов.

Зараз ви читаєте новину «Медики просять провести парламентські слухання, аби виправити недоліки медреформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути