субота, 26 грудня 2020 12:29

"Маємо дати шанс людям вижити" - інфекціоністка Голубовська про критику ВООЗ

"Маємо дати шанс людям вижити" - інфекціоністка Голубовська про критику ВООЗ
Фото: Facebook/Ольга Голубовська

Провідна інфекціоністка МОЗ Ольга Голубовська не погодилася з позицією Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка висловила стурбованість через виділення Україною коштів на експериментальні ліки проти Covid-19.

Лист директора регіонального Європейського бюро ВООЗ Ганса Клюге лікарка прокоментувала на сторінці у Facebook 24 грудня. Свій пост експертка почала фразою: "У мене немає слів", повідомляє "Обозреватель".

"Ми теж дуже стурбовані тим, що Клюге не дає нашим хворим шансу отримати терапію, яка може врятувати їм життя", – підкреслила Голубовська.

Однак, за словами Голубовської, Всесвітню організацію охорони здоров'я "забули" повідомити, що українські лікарі не мають права призначати лікарські засоби проти Covid-19, що не входять до протоколу.

"Також вони "забули" (а, скоріше, не знали) про те, що весь світ призначає різні методи лікування, які не мають чітких доказів зі зрозумілих усім притомним людям причин, і це лікування має назву "експериментального", або "співчутливого" і направлене на можливість дати пацієнту шанс на виживання", – підкреслила інфекціоністка.

Вона нагадала, що медики зі свого були стурбовані протоколами ВООЗ, які на початку пандемії забороняли призначати гормони. Це підвищувало б смертність, "якби не наші самовіддані лікарі".

Інфекціоністка зазначила, що медики лікували інфікованих "таким чином, щоб вони могли вижити, а не шляхом дотримання помилкових рекомендацій, які в подальшому були виправлені".

Голубовська підсумувала, що одні тільки маски і пульсоксиметри не зможуть врятувати людей, а якщо їх не лікувати, то "не вистачить жодного кисню". Закупівля дорогих ліків надасть можливість застосовувати їх безкоштовно під час важкого перебігу коронавірусної хвороби.

Україна, як пояснила лікарка, застосовує сучасні методи лікування, схеми терапії, які добре себе зарекомендували.

"Тому, ймовірно, і смертність у нас не така, як у деяких цивілізованих країнах", – вказала лікарка.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо дати шанс людям вижити" - інфекціоністка Голубовська про критику ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути