четвер, 19 квітня 2012 21:36

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Мати Оксани Макар витратила гроші на енцефалографи для лікарні

Мати Оксани Макар витратила гроші на енцефалографи для лікарні
Тетяна Суровицька каже, що гроші, які жертвували на лікування Оксани, їй не потрібні. Фото: Focus.ua

Два енцефалографи, що мають допомогти в лікуванні 19-річної Олександри Попової, яка вже 40 діб перебуває у комі, сьогодні привезли в миколаївську лікарню швидкої допомоги, повідомляє ТСН. Техніку, спільно із німецьким бізнесменом, придбала для клініки мати Оксани Макар. Тетяна Суровицька наголошує, що віддала усі кошти, переказані на лікування її доньки.

Близько 12.00 на територію лікарні швидкої допомоги в'їхали дві автівки. З коробками, що вивантажили з машин, Тетяна Суровицька, німецький бізнесмен Рейко Опитц та мама Олександри Попової Алла Ґудзь зайшли в кабінет головного лікаря. Там техніку офіційно передали лікарні.

"Я ці документи передаю вам. Тепер ви власники цього апарату. У першу чергу ця система для Саші Попової", - розповіла Суровицька.

Система – це два нові енцефалографи: портативний і стаціонарний. Вона, каже обласний нейрохірург, допоможе встановити причину тривалої коми Олександри Попової, та надіслати ці дані найкращим фахівцям галузі в інші країни. Суровицька запевняє, що на придбання цих систем вона віддала усі гроші, які надсилали українці для лікування її доньки. Решту, якої не вистачало, додав німецький бізнесмен, він допоміг і з транспортуванням та розмитненням обладнання. Апарат назвуть Оксана Макар.

"Хочу, щоб люди заспокоїлися і закрили свої роти на рахунок того, що я гроші шкодувала. Бо мене добивали всі ці 40 днів. Хоча вони ще не пройшли. Сьогодні тільки 3 тижні. Мені гроші не потрібні", - заявила мама Оксани Макар.

Точна вартість обладнання наразі невідома. Разом із технікою жодних фінансових документів – чеків чи накладних - лікарні не передали. Рейко Опитц, що привіз обладнання наголошує – вартість двох апаратів коливаються в межах 160 тисяч доларів.

"Тетяна Суровицька дала більшу частину суми. Скільки саме - сказати не можу. Але знаю - ми були сьогодні в банку - у неї не залишилося більше ні цента", - запевнив німецький бізнесмен.

Встановити причини тривалої коми Олександри Попової медики зможуть, щойно підключать нову техніку. Сподіваються, це станеться вже завтра.

Зараз ви читаєте новину «Мати Оксани Макар витратила гроші на енцефалографи для лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути