понеділок, 18 березня 2019 16:44

Мар'яна Брода перенесла дві операції, місяць коми – на реабілітацію терміново потрібно 55 тисяч гривень

Автор: Фото надане Галиною Бродою
  Допомогти Мар’янці взялися лише в одному реабілітаційному центрі.
Допомогти Мар’янці взялися лише в одному реабілітаційному центрі.

3-річна Мар'яна Брода з Києва потребує лікування в реабілітаційному центрі "Модричі" в Трускавці на Львівщині. Вона перенесла операцію з видалення пухлини й шунта. На мінімальний курс реабілітації потрібно близько 55 тис грн.

"У Мар'янки в 9 місяців на фоні температури були судоми. Ми потрапили в лікарню. Згодом у донечки голова дещо похилилася на ліву сторону. Невропатолог сказав, що на спині потянуло м'яз і після масажу все мине. За рік ми пройшли три курси масажів, але результату не було.

У лютому лежали в неврологічному відділенні медмістечка. Лікарі не могли виявити причину й призначили МРТ шиї. У мозку виявили пухлину. У квітні її видалили. Мар'янка розмовляла та їла. У травні їй поставили шунт - і дитина впала в кому. Вийшла з неї через місяць. До початку липня їй періодично підключали до апарату штучного дихання. Потім перевели в палату. 2 серпня зробили ендоскопію третього шлуночка, замість того щоб ставити шунта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти просять допомоги на реабілітацію матері

У вересні нас перевели в обласну лікарню в Боярку й там уже зняли трахеостму та зонд для годування. Донечка сама ковтає, але їжу треба перебивати на блендері. У листопаді виписали додому. Тоді реабілітацію робити було не можна через схильність до судом. У березні після МРТ лікар сказав, що шлуночки залишаються збільшеними. Нам дозволяють реабілітацію. Але не кожен згодний прийняти Мар'янку. Бо не мають знань і практики в роботі з такими дітьми. Допомогти беруться в "Модричах".

Треба їхати вже у квітні. На курс лікування з 14 днів треба близько 55 тисяч гривень. З поїздкою затягувати не можна. На лікування донечки вже пішло 500 тисяч гривень. Допомагали родичі, знайомі, небайдужі люди. Ми змушені знову просити допомоги. Без небайдужих людей потрібну суму ніде взяти. Часу для її збору не так багато", - розповідає Gazeta.ua мати Галина Брода.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5168 7554 1899 2281 (батько Брода Олександр Васильович), контакти Галини Броди: ‎ 096 315 37 76.

Зараз ви читаєте новину «Мар'яна Брода перенесла дві операції, місяць коми – на реабілітацію терміново потрібно 55 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути