четвер, 18 листопада 2021 15:42

Марка Цукерберга викликали відповідачем у суд на Житомирщині
3

Засновника Facebook і мільярдера Марка Цукерберга викликали в Коростенський суд на Житомирщині як співвідповідача у справі про коментарі в соцмережі.

Відповідне клопотання подав міський голова міста Овруч Іван Коруд, який вже два роки судиться з місцевим активістом, пише "Житомир.info". Копію судової ухвали надіслали Цукербергові в США.

"У підготовчому судовому засіданні позивач заявив клопотання про залучення до участі в справі як співвідповідача власника сайту Facebook", - ідеться в ухвалі.

2019 року засновник районної партійної організації "Свобода" Олексій Кравчук залишив низку коментарів у Facebook, у яких звинуватив Коруда в хабарництві. 25 липня того ж року міський голова звернувся до суду з позовом, у якому вимагає визнати недостовірною і такою, що принижує честь і гідність, інформацію, поширену активістом. Корунд хоче, щоб відповідач видалив свій коментар і спростував його. Також просить про моральне відшкодування в сумі 1 грн і сплатити судові витрати.

Цукерберга визнали співвідповідачем у цій справі й хочуть залучити до судового розгляду. Засідання відбудеться 2 грудня. Відсутність передбачає адміністративну відповідальність.

Фото: zhitomir.info

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг офіційно перейменував Facebook

На директора Facebook Цукерберга та його дружину Прісциллу Чан подали до суду двоє колишніх працівників. Їх обвинувачують у дискримінації, сексуальних домаганнях і невиплаті зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Марка Цукерберга викликали відповідачем у суд на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути