пʼятниця, 19 червня 2020 03:03

Мангера взяли під варту без права на заставу

Мангера взяли під варту без права на заставу
Владислава Мангера підозрюють у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк. Фото: Укрінформ

Голову Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні нападу на радницю Херсонського міського голови Катерину Гандзюк, Печерський суд взяв під варту до 28 липня.

Можливості внести заставу у підозрюваного не буде, повідомляє Громадське.

Прокурори Андрій Синюк і Ярослав Ущапівський заявляли, що Мангер чинив тиск на 2 свідків у справі. Це сталось після відкриття стороні захисту матеріалів кримінального провадження. За словами обвинувачення, голова облради робив це через інших осіб, а не особисто. Зазначається, що тиск був у формі погроз під час дзвінків, у паперових листах та під час зустрічей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мангера, який впирався, силоміць затримали після суду

Прокуратура зазначає, що Мангер тиснув на свідка Павла Пилипенка, який зараз перебуває в ізоляторі тимчасового тримання СБУ. Інший свідок, на якого міг чинитись тиск, - Сергій Брага. Він отримав підозру за участь у злочинній групі ще одного фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського під час спецоперації у Херсоні.

Мангер такі заяви прокурорів назвав неправдою. Він вважає підозру проти себе - сфальсифікованою.

31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив кислоту на активістку Катерину Гандзюк. Вона потрапила до реанімації з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні.
6 червня 2019 року, після того як 5 обвинувачених у виконанні злочину визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, суд виніс їм вироки.
16 березня одного з підозрюваних в організації злочину Олексія Левіна екстрадували до України з Болгарії. Суд у Києві взяв його під варту.
25 березня суд продовжив до липня терміни досудового слідства у провадженні щодо Левіна та підозрюваного замовника Владислава Мангера, а 30 березня суд продовжив термін тримання Левіна під вартою ще на 2 місяці (адвокати подали апеляцію).
27 квітня Служба безпеки України повідомила, що завершила досудове розслідування у справі про вбивство Гандзюк і що кінцевий замовник - Мангер.

Зараз ви читаєте новину «Мангера взяли під варту без права на заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути