Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2011 17:07

Максим Кідрук розклеював плакати FEMEN у Новій Зеландії

Письменник та мандрівник Максим Кідрук в центральній частині новозеландського штату Окленд розклеював плакати з оголеною жінкою, яка в одній руці тримає закривавлений серп, в іншій — відрізані чоловічі гонади. Плакат створила жіноча організація FEMEN. Робив це в знак протесту проти конкурсу радіостанції "The Rock FM", яка подарувала новозеландському бізнесмену Грегу Моргану секс-тур до України.

"Робив це вночі, бо плакати мали відверто провокаційний зміст. Півтори сотні плакатів розклеїв на вулицях міста, а 50 розкидав біля офісу радіокомпанії. Десь о пів на другу ночі мене зупинила патрульна машина. Поліцейські спитали, що я роблю в цей час посеред міста. Сказав, що йду з бару до себе у хостел. Вони пропонували підвезти, та я відмовився. Переживав, що почнуть перевіряти, та мене пронесло", - розповів Максим Кідрук.

"Частину плакатів розвісив на автоматах для оплати паркування. Коли приклеїв більше десятка, помітив, що за мною спостерігає охоронець стоянки. Він мовчки пішов подивитися на плакати. Довго роздивлявся, прицмокував, а потім пішов у підсобку", - додав він.

Акція називалася "На Зеландію!". Її придумав ведучий ранкового шоу "Підйом" на "Новому каналі" Сергій Притула.

"Конкурс проводили 2 місяці. Я став переможцем. У Новій Зеландії першим ділом передав скаргу урядовому наглядовому органу - Broadcasting Standards Authority. В ній написав, що проведення конкурсу ображає гідність українців. Після того хотів виступити в ефірі радіостанції, яка проводила конкурс, але мені відмовили", - пожалівся Максим.

Під час поїздки мандрівник відвідав один із новозеландських барів.

"Там розповів про Грега. Всім розказав, що українські дівчата не повії, а чоловіки — не алкоголіки. Потім пригостив усіх присутніх пивом і підняв тост за дружбу між Новою Зеландією та Україною", - розповів Максим.

Зараз ви читаєте новину «Максим Кідрук розклеював плакати FEMEN у Новій Зеландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути