понеділок, 28 липня 2008 09:51

Маккейн упевнений, що керівником Росії як і раніше є Путін

Лідер президентської гонки у республіканців сенатор Джон Маккейн піддав критиці дії Росії на міжнародній арені і висловив при цьому упевненість в тому, що керівником РФ як і раніше залишається Володимир Путін.

"Колишній президент Путін і зараз прем"єр-міністр Путін веде свою країну шляхом, що, як я вважаю, є дуже шкідливим", - заявив Маккейн, в інтерв"ю, показаному в неділю в ефірі телекомпанії Эй-бі-сі.

Ведучий інтерв"ю, відомий американський коментатор Джордж Стафанопулос у цей момент бесіди поцікавився у Маккейна, чи дійсно кандидат в президенти США вважає, що Володимир Путін як і раніше керує країною.

"О, так, я в цьому упевнений. Так, я вважаю, що командує він (Путін), і я не думаю, що він (Путін) обрав би собі наступника, якби він не вважав, що як і раніше командуватиме", - відповів сенатор.

При цьому він піддав критиці дії російського керівництва усередині країни і на міжнародній арені. "Вони (росіяни) стали автократією", заявив Маккейн.

"Подивіться на дії Росії протягом останнього тижня - вони скоротили свої постачання нафти чехам, тому що чехи уклали угоду з нами. Вони тепер вигнали або змусили піти ВР (BritishPetroleum) з Росії, і, між іншим, багато хто з нас думав, що таке могло статися", - заявив кандидат в президенти США.

При цьому сенатор стверджував, що "вони (росіяни) продовжують чинити багатьма способами величезний тиск на Грузію і тиснуть на Україну, а також блокують дії в РБ ООН по Ірану".

Телеведучий попросив також Маккейна прокоментувати його відомий заклик про виключення Росії з "Великої вісімки".

"Нам потрібно поліпшити їхню (росіян) поведінку. Нам потрібно, щоб вони зрозуміли, що "Велика вісімка" була заснована країнами, які є демократичними, мають наші цінності та мету і загальні принципи", підкреслив сенатор.

Коли телеведучий нагадав Маккейну, що решта країн "вісімки" не підтримує виключення Росії і що президент РФ Дмитро Медведєв назвав таку пропозицію несерйозною, кандидат в президенти США заявив, що він не має наміру відмовлятися від своєї вимоги.

"Я наполягатиму на тому, що, як я думаю, найкраще для США і всього світу - як Рональд Рейган поїхав до Берліна і заявив: "Зламайте цю стіну", - відповів сенатор.

За його словами, "необхідно займати позицію, незалежно від того, чи погоджуються інші країни чи ні, тому що потрібно робити те, що найкраще для Америки".

"Ми хочемо, щоб росіяни краще поводилися в міжнародному плані, і у нас є всі права на це чекати. Я зроблю все, що зможу, для того, щоб вони (росіяни) змінили багато що в своїй поведінці, яка по-справжньому дуже не сприяє миру в світі", - заявив кандидат в президенти США, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Маккейн упевнений, що керівником Росії як і раніше є Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути