вівторок, 02 березня 2010 11:08

Майже половина продуктів у магазинах виявилась неякісною

Майже половина продуктів у магазинах виявилась неякісною

Протягом 2009 року інспектори територіальних управлінь у справах захисту прав споживачів Держспоживстандарту України перевірили у торговельній мережі товарів, робіт та послуг на загальну суму понад 303,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Держспоживстандарту. Порушення вимог нормативної документації було виявлено під час перевірки товарів та послуг на загальну суму понад 101 млн грн (30%).

Загалом за 2009 рік було перевірено близько 45 тис. підприємств у сфері торгівлі, послуг та ресторанного господарства, 89% з яких не дотримувалися вимог законодавства України щодо захисту прав споживачів.

Фахівці територіальних управлінь у справах захисту прав споживачів продовж минулого року перевірили понад 4951 т продовольчих товарів: хлібобулочних, макаронних та кондитерських виробів, цукру, м"ясних, рибних та молочних продуктів, масложирової та плодоовочевої продукції, чаю та кави, продуктів дитячого харчування, а також курячих яєць. Через відсутність загальної інформації про товар та супровідних документів щодо якості й безпеки, невідповідність продукції вимогам нормативних документів і прострочений термін придатності було забраковано та знято з реалізації 42% перевірених продовольчих товарів.

Крім того, було перевірено 6,1 млн одиниць непродовольчих товарів. Забраковано та знято з реалізації - понад 1,3 млн одиниць товарів (21,3%).

Упродовж 2009 р. фахівці територіальних управлінь у справах захисту прав споживачів Держспоживстандарту України притягнули до адміністративної відповідальності 39 тис. осіб, які сплатили штраф на загальну суму понад 5,5 млн грн. Підприємства-порушники були оштрафовані на загальну суму понад 18 млн грн., передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Майже половина продуктів у магазинах виявилась неякісною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути