Ексклюзиви
середа, 24 грудня 2008 14:11

Майже 60% українців будуть менше їсти у новорічну ніч

Українці будуть менше їсти, пити та отримувати менше подарунків на Новий рік.

Вплив економічної кризи позначиться на новорічних столах та подарунках більшості українців.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження Інституту Горшеніна, проведеного з 19 по 22 грудня 2008 року в рамках програми "Пульс кризи".

Результати опитування свідчать про песимістичний настрій українців щодо святкування Нового року. За даними дослідження, 59,7% українців впевнені у тому, що криза позначиться на їхніх святкових столах. Негативну відповідь дало лише 33,2%, важко було відповісти на це запитання 7,1% респондентам.

Більшість опитаних планують зустріти Новий рік вдома перед телевізором (82,6%). Лише незначна кількість українців будуть зустрічати Новий рік у місцях громадських гулянь (6,1%), на роботі (4,6%), в ресторані (2%) або за містом (1,7%).

Крім того, криза вплинула й на вартість новорічних подарунків. Лише 16% наших співгромадян не збираються економити на подарунках, тоді як 38,5% опитаних збираються дарувати недорогі презенти, а 20,7% мають намір класти подарунки під ялинку тільки дітям. А для 14,8% українців через відсутність грошей ці новорічні свята пройдуть без подарунків.

Дослідження проводилося шляхом телефонного опитування з 19 по 22 грудня 2008 року в 25 обласних центрах України, Києві та Севастополі. Всього була опитана 1000 респондентів, які репрезентують доросле населення віком від 18 років.

Песимістичні очікування українців пов"язані також з прогнозами на новий рік, за якими, наприклад, долар буде коштувати приблизно 8 гривень, а кількість безробітних може сягнути 3 мільйонів людей, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Майже 60% українців будуть менше їсти у новорічну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути