четвер, 26 лютого 2009 19:05

Людина Медведєва поскаржилася, що Україна наносить РФ збиток

Людина Медведєва поскаржилася, що Україна наносить РФ збиток
Росія вважає "деструктивною" позицію України щодо питання про спадкоємність Російської Федерації власності СРСР за кордоном. Про це заявив сьогодні керівник справами президента РФ Володимир Кожин.

"Росія - правонаступник СРСР і запропонувала так званий "нульовий варіант", з яким погодилися всі, - нагадав Кожин. - Росія взяла на себе всі борги всіх колишніх союзних республік, і при цьому вся закордонна власність відійшла Російській Федерації. З цим всі погодилися - окрім України". "Україна спочатку погодилася, потім передумала, вступила в переговори, а потім пред"явила якісь вимоги, - нагадав він. - Загалом, ця розмова вже перетворилася на таку жуйку впродовж стількох років і кінця їй немає".

"Ми вважаємо таку позицію деструктивною. Це наносить нам і політичний, і економічний збиток, тому що у низці країн, де ця позиція була прийнята і розглянута, ми не можемо зареєструвати власність Російської Федерації", - сказав Кожин. "Тобто стоїть будівля і вона числиться за країною, якої немає, - за Радянським Союзом", - пояснив він.

"Десь ми юридично цю проблему закрили і повністю перереєстрували завдяки позиції влади тієї або іншої країни, - відзначив Кожин. - Десь є коливання влади, коли нам говорять "і все-таки домовтесь з Україною, а ми сторона нейтральна". Але тут наші колеги поводяться зовсім недипломатично, коли дозволяють собі звертатися до суду, щоб суд іноземної держави розглянув і вирішив проблему між Росією і Україною. Ця проблема існує, вона серйозно заважає, і поки позитиву ми не спостерігаємо", - сказав керівник справами російського президента. "Переговори йдуть, але вони йдуть ані добре, ані погано. Наша позиція чітка, ясна, послідовна. Відступати ми не вважаємо за необхідне", - підкреслив Кожин.

За матеріалами Полит.ру, Прайм-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Людина Медведєва поскаржилася, що Україна наносить РФ збиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути