понеділок, 03 жовтня 2011 12:01

Люди спотворюють своє тіло під час традиційного вегетаріанського фестивалю
21

Фото: Фото: Reuters

У Таїланді проходить традиційний вегетаріанський фестиваль. Цього року він стартував 27 вересня і триватиме до 5 жовтня.

Історія цього фестивалю сягає 19-го століття, коли на острові Пхукет 1825 року він був проведений уперше.

Як повідомляє сайт www.nr2.ru, у той час на олов'яних рудниках Пхукета працювало багато китайців. Одного разу для їх розваги на острів прибула трупа бродячих артистів китайського цирку. І відразу слідом за цим почалася епідемія смертельної лихоманки (можливо, денге або малярії).

Коли померло багато людей, циркачі вирішили, що боги мстять остров'янам через них. Адже вони не дотримувались правил у їжі, сексі та алкоголі, і до того ж постійно пропускали релігійні обряди. Тому циркові працівники стали робити все, щоб заслужити прощення: відмовились від м'яса, алкоголю та сексу, почали молитись, а до того ж, щоб довести богам надмірність їх кари, стали наносити собі тілесні ушкодження. Після цього хвороба відступила. На згадку про диво на острові заснували свято, яке проводиться і до цих пір.

Перед початком фестивалю учасники утримуються від усього скоромного, куріння і секс теж заборонені. Безпосередньо перед початком церемонії потрібно пройти тілесне очищення - ванну, що обпалює тіло, або купання в гарячому маслі. Друге, щоб уникнути летальних випадків, зведене до обливання.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На кривавому фестивалі у Таїланді вегетаріанці пускають себе на м'ясо

Хода мазохістів починається рано вранці від храму та рухається по звичайних вулицях Пхукет-Тауна. Честі очищення шляхом прийняття тортур удостоюються тільки члени братства "Воїни Богів" - "Ма Сонг". Перед ходою вони входять у ритуальний транс, і тому можуть терпіти обряди умертвіння плоті. З цього моменту вони вже не просто люди, а вмістилища дев'яти богів, які не відчувають болю.

Вони пронизують своє тіло спицями, бойовими мечами, кинджалами, металевими прутами, ланцюгами. "Ма сонг" готові ходити по склі, розпеченому вугіллю і лезах. Апофеозом стає одна з ночей, коли сотні людей піднімаються по 12-метрових східцях, які складаються з 72 гостро заточених лез. Зазвичай для більшості воїнів вдається залізти по сходах з одного боку і спуститись з іншого, не порізавши ступні.

Церемонії також проходять в шести китайських храмах, розкиданих по всьому Пхукету. Найголовніший з них - храм Джуй-Туй (Jui Tui Shrine). Протягом дев'яти днів китайці приносять своїх домашніх богів у храм, ставлять перед ними жертовну їжу. Вони вірять, що таким чином боги вберуть у себе духовну енергію храму. Сторонні відвідувачі теж можуть увійти в святилище, щоб запалити запашні палички та свічки, пише сайт puteshestvenniki.ru.

Також під час проведення фестивалю потрібно дотримуватись суворих правил: стежити за чистотою тіла, використовувати чисте кухонне приладдя (до нього не повинні торкатись люди, які не беруть участь у святі), одягатися в біле, дотримуватись норм поведінки (у фізичному й духовному сенсі), утримуватись від м'ясної їжі, утримуватись від сексу, вагітні жінки не повинні спостерігати за ритуалами, а дами, в яких почалися критичні дні, не можуть брати участь у церемоніях.


Зараз ви читаєте новину «Люди спотворюють своє тіло під час традиційного вегетаріанського фестивалю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути