вівторок, 20 вересня 2011 10:16

Відмінили фестиваль страв із собачого м'яса в Китаї

Відмінили фестиваль страв із собачого м'яса в Китаї

У східнокитайській провінції Чжецзян відмінили 8-й "Фестиваль собачого м'яса", пише у вівторок китайська англомовна газета "Global Times". Фестиваль у місті Цзіньхуа провінції Чжецзян проводився вже багато років. Вважається, що започаткував цю традицію перший імператор династії Мін (1368-1644) Чжу Юаньчжан.

За легендою, під містом Цзіньхуа генерал Ху Дахау зазнав поразки в битві через гавкання місцевих собак, які попередили ворога про наближення його військ. Розсердившись, Ху Дахау наказав убити всіх собак і через деякий час повторив спробу напасти на ворога. Цього разу він переміг.

Імператор на честь цієї перемоги наказав організувати святкування, на якому подавали виключно собаче м'ясо.

На офіційному рівні - за підтримки уряду провінції - "Фестиваль собачого м'яса" проводився з 2003 року. Жертвами цього "свята" ставали від 5 до 10 тисяч собак, до того ж, як стверджує газета, частково це були не "харчові", а викрадені тварини.

Приводом для скасування свята стала стурбованість місцевого товариства захисту тварин та активність блогерів. Рішення місцевого уряду скасувати свято також мотивовано загрозою для іміджу регіону.

Зараз ви читаєте новину «Відмінили фестиваль страв із собачого м'яса в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути