неділя, 02 жовтня 2011 13:02

На кривавому фестивалі у Таїланді вегетаріанці пускають себе на м'ясо
16

Фото: Фото: Reuters

У першій декаді дев'ятого місячного місяця (кінець вересня - жовтень) на острові Пхукет (Таїланд) проходить "Вегетаріанський фестиваль", пише etoday.

Це релігійне свято, пов'язане з колоритними китайськими ритуалами, ходами і практикою самокатування. Вважається, що в ці дні на землю спускаються "дев'ять імператорських богів", які дарують острову благодать на наступний рік.

Фестиваль приваблює численних туристів зі всього світу, які приїжджають помилуватися на дивовижні обряди. Називається вегетаріанським тому, що під час святкування заборонено їсти м'ясо. Також заборонені інші плотські насолоди, зокрема, секс і алкоголь.

Як повідомляє MyJourney, вегетаріанство включає в себе не тільки відмову від прийому тваринної їжі, але і означає духовне очищення. Честі очищення шляхом проходження через тортури удостоюються тільки члени братства "Воїни Богів" - "Ма Сонг". Вони наділені надлюдськими здібностями, тому можуть витримати обряди умертвіння плоті, приносячи цим удачу і очищення собі і оточуючим.

Учасники проколюють собі щоки ножами, залізними палицями, шаблями, списами у кілька метрів завдовжки та іншими екзотичними предметами. Це відбувається вдень, а ввечері ці ж учасники бігають босоніж по розжареному вугіллю. Також практикується самобичування за допомогою вибухів фейєрверків.

Історія свята вегетаріанства бере свій початок з 1825 року, коли група китайців, які виконували важку роботу на олов'яних копальнях острова Пхукет, добровільно вирішили відмовитися від м'яса, щоб зупинити поширення епідемії. Коли хвороба відступила, вони переконали місцевих жителів відновити обряди вшанування Дев'яти Богів, що включають вегетаріанську дієту.

Зараз ви читаєте новину «На кривавому фестивалі у Таїланді вегетаріанці пускають себе на м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути