Ексклюзиви
вівторок, 05 березня 2013 15:45

Любомир Гузар з юності любить хот-доги з квасолею

Племінниця 80-річного колишнього глави УГКЦ Любомира Гузара 59-річна Марія Рипан, яка приїхала в Україну з Канади відзначати з дядьком його ювілей, розповіла, що Гузар полюбляє смакувати хот-догами з квасолею. Їх він полюбив ще з часів навчання в духовній семінарії в Стемфорді (США). Марія тоді жила з батьками і бабцею Ростиславою — матір'ю Гузара — у Нью-Йорку. Семінарист Гузар приїздив до них щосуботи.

"То є далека відстань від Нью-Йорка до Стенфорда, то є цілий день їхати — 600 миль. То все була у нас радість: О! Вуйко приїжджає! Як вуйко приїжджав, бабця Ростислава намагалася найбільше часу біля нього проводити. Ми, малі, я і троє моїх братів, теж хотіли. Та то було змагання — хто кого. Бабця брала свого Любаня хот-догами. Бо в семінарії їх таким не годували. Вуйко їв їх тільки по суботах. Як приїжджав до нас".

Хот-доги, розповідає пані Марія, купували в магазині. А от заправку готували самі — з квасолі.

"Хот-доги купити можна скрізь. Штука в тому — щоб фасольку приготувати як Любаньо любить. Я від бабці навчилася і тепер, як вуйко гостює у мене в Торонто, все їх йому подаю. Цікавий той добрий рецепт - береш консерву фасолі, а от то що я додаю до неї, то є власне смачне: додаю томатний соус, сою, цукор бронзовий, темний, трошки оцету, трошки імбирю. Як до мене приїде, то перша страва, що йому готую. Більш ніде йому ніхто такого не буде подавати. То дуже легко для мене, дуже приємно для нього. А всі очі великі роблять: "Та де? Та як таким гостя годувати? Та Боже борони, то ж фаст-фуд". А я думаю: як вуйко то любить, чому йому таку приємність не зробити?".

Зараз ви читаєте новину «Любомир Гузар з юності любить хот-доги з квасолею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути