четвер, 23 лютого 2012 12:32

Любомир Гузар не радить дивитися телевізор

Любомир Гузар не радить дивитися телевізор

Колишній глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар живе у 3-поверховому будинку на околиці села Княжичі неподалік Києва. Навколо червоний металевий двометровий паркан.

"Дивитися по телевізору нічого не раджу. Ну на шо там дивитися? Кажу: я не плачу, коли телевізора не бачу. Бо дуже багато пустого там, дурного, а ще більше брехливого. Пригадую, в Америці коли був, там 13 канал занимався культурую. Були гарні концерти, були представлення. Я би радив читати, пізнати літературу. Дуже важливим в житті людини є набиратися досвіду. Шукайте тих людей, які вам подобаються, які вам щось дають", - зазначив Любомир Гузар.

Також він додав, що література — важлива складова для розвитку людини.

"Література — ето є спосіб спілкування. Не тільки з сьогоднішніми людьми, але спілкування з певними правдами життя, які є правдою впродовж століття. Сьогодні грецька клясична література так само цікава, як середньовічна, як сьогоднішня. Бо це є те, що втрималося, те, що приносить вічні правди життя. Людська природа не зміняється, ви можете читати грецьку клясичну літературу і казати — коли то написано, вчора? Воно й нині актуальне. Ще я любив клясичних поетів. Не дуже модерних, бо я не конче їх розумів. Колись багато читав, а згодом з'явилося багато іншої праці і зацікавлень, що я вже не мав часу на те. Люблю єлейну літературу. То є така, яку ви п'ять разів перечитаєте, і все вона буде вам цікава і нова. Бо є багато такого дрантя, якого нема коли читати. Мене колись вчили: не читай всіх книжок, а читай тільки кращих. Читати треба тільки те, що вже оправдалося, що вже три покоління читає і тим тішиться. А не тільки щоб бути в курсі справи, що там вчора видрукували", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любомир Гузар: "Об'єднання церков є можливим і правдоподібним"

Прочитати інтерв'ю з Любомиром Гузаром детальніше можна у журналі "Країна" № 7 (110) за 23 лютого 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Любомир Гузар не радить дивитися телевізор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути