вівторок, 11 жовтня 2011 12:09

Львівські студенти одягли Івана Франка в 5-метрову мантію
10

Фото: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК

11 жовтня Львівський національний університет імені Івана Франка святкує 350-у річницю від свого заснування.

Святкові заходи у ВНЗ розпочалися з самого ранку. Першим із них стало одягання пам'ятника Івану Франку, який знаходиться на площі перед головним корпусом університету, в чорну мантію. На голову йому одягли конфедератку.

"Про те, щоб одягнути Франка у мантію говорили і студенти, і викладачі. Заміри знімали в п'ятницю. Оскільки залізти на пам'ятник не можна було, то кравець знімав розміри із нижніх блоків. Він дійсно професіонал у своїй справі. Найважче було знайти тканину. Таких великих розмірів практично не має. Але тим не менше ми її роздобули. Довжина мантії становить 5,3 метри. Шапочка має розмір метр. Всього на пошиття пішло 60 метрів тканини, - розповів голова профкому студентів ЛНУ ім. Івана Франка Михайло Мурал.

Організатори залучили машину з підйомною драбиною та кошиком, щоб одягти мантію. Її надали працівники підприємства "Львівсвітло". Чорну накидку одягнув сам кравець. Шапочку до голови він прикріпив шнурком.

"Франко в мантії не дуже "вставляє", - сказав студент юридичного факультету Геннадій Родко. - У Львові левів біля міськради на день студента одягають у мантії. Тому попахує плагіатом. Було б модно, якщо б Франка у щось кольорове одягли. Тоді б він позитивніше виглядав".


Зараз ви читаєте новину «Львівські студенти одягли Івана Франка в 5-метрову мантію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути