середа, 08 серпня 2012 16:31

Львівські школярі вчитимуть іншу історію України
7

Андрій Закалюк представив свій посібник сьогодні у Львові
Фото: Фото: Павло Паламарчук
У офіційних підручниках багато інформації упущено
Львів'янам та їх сусідам книжка сподобалася

Сьогодні у Львові презентували посібник історії України для учнів 5 класів. Він буде доповнювати основний підручник у міських школах. Автор, вчитель історії Андрій Закалюк, працював над ним 1,2 роки. Книжка містить 160 сторінок. Видана видавництвом "Астролябія".

"Стимулом написати посібник стало моє ознайомлення із новим міністерським підручником, - розповів він. - Я розумію, помінялася влада, поміняли підручники. Але навчальні книжки за 2005 рік були досить непогані. Принаймні, вони містила набагато більше інформації ніж теперішні. Діти в п'ятому класі дуже проникаються історією. Через це її запам'ятовують найбільше. Було б прикро, якщо б їх забезпечували неправдивою або неповною інформацією."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник запевнив, що школи отримають підручники бажаною мовою

За його словами, у посібнику більш широко подана історія України у 20 столітті. Зокрема написано про бій під Крутами, історія про який зовсім відсутня у офіційному підручнику. Подані тут також розлогіші факти про слов'ян, Голодомор, УПА. Проте посібник збалансований. Кожному періоду історії країни присвячено достатньо місця.

Уже з початку навчального року альтернативна історія буде завезена у львівські школи. Управління освіти придбає дві тисячі примірників. В середньому один посібник буде на 4-5 школярів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7-річний Віталій Нечаєв пише підручник з історії

"Посібник не буде нав'язуватися вчителям, - сказала виконувач обов'язків начальника управління освіти Катерина Гороховська. - Думаю, вчителі самі захочуть викладати за ним. Він зроблений як повноцінний підручник. Крім того, ним також вже зацікавилися наші колеги із Волинської та Закарпатської областей."

Вартість одного посібника 35 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Львівські школярі вчитимуть іншу історію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути