Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 12:27

Лужков продасть москвичам житло за собівартістю

В рамках роботи за проектом "Доступне житло" московські власті знову відроджують житлово-будівельні кооперативи (ЖБК), повідомляє "Русская газета". Члени ЖБК купуватимуть квартири за собівартістю - 30-35 тисяч рублів за квадратний метр. Це в чотири рази дешевше ринкової ціни, яка в Москві в середньому складає понад 4100 доларів за квадратний метр.

Першим ЖБК вже виділено чотири земельні ділянки під будівництво житла приблизно для тисячі сімей, заявив Микола Федосєєв, заступник начальника відділу департаменту житлової політики і житлового фонду міста Москви. Вступити в кооперативи на першому етапі зможуть тільки черговики, які живуть в столиці не менше 10 років, і на яких припадає не більше 10 квадратних метрів житлової площі на особу. Після відпрацювання експерименту в ЖБК зможуть вступити спочатку працівники бюджетних організацій, а потім і інші городяни.

Початок будівництва перших кооперативів заплановано на 2008 рік. Їхнім першочерговим завданням є скорочення черги на житло вдвічі до 2010 року. До кінця 2007 року московський уряд розробить і прийме положення про ЖБК.

За словами першого заступника мера в уряді Москви Володимира Ресина, в російській столиці є можливість побудувати приблизно 70 мільйонів квадратних метрів житла, зробивши упор на виведення промислових зон з центру. Як повідомлялося раніше, в Москві в першому кварталі 2007 року ввели 1,183 мільйона квадратних метрів житла, а в 2006 році побудовано 5,3 мільйона житлових квадратних метрів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Лужков продасть москвичам житло за собівартістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути