Ексклюзиви
субота, 07 вересня 2013 10:28

Лукашенко ввів виїзне мито, щоб білоруси "не везли барахло з Євросоюзу"

Лукашенко ввів виїзне мито, щоб білоруси "не везли барахло з Євросоюзу"
Олександр Лукашенко. Фото: ru.tsn.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пропонує ввести виїзне мито для білорусів, які виїжджають за кордон за покупками. Про це глава держави заявив сьогодні під час відвідання ВАТ " Мотовело ", повідомляє БЕЛТА. Ймовірна мито може скласти $ 100.

Також Лукашенко запевнив, що білоруський рубль під потреби промисловості девальвуватися не буде.

"Чому ми створюємо умови для ввезення в країну імпорту, ще й на пільгових умовах? У нас свої холодильники, навіщо нам пільгові умови створювати для ввезення холодильників за кордону? Нас критикують: бідна, злиденна країна, а наші люди до $ 3 млрд на рік вивозять за кордон до Євросоюзу і привозять товари, які ми теж випускаємо", - підкреслив президент.

"Так от я давно доручив, аж до того, що виїжджаєш за межі  неважливо за чим, заплати виїзне мито. Це буде так: ми тебе на кордоні обслуговуємо - $100 з носа плати і їдь за кордон, - сказав Олександр Лукашенко. - Тоді він прийде в наш магазин і купить наш холодильник, а не буде тягти з Євросоюзу барахло невідомо якого виробництва. А вони там сидітимуть потиратимуть руки - $ 3 млрд вивезли їм туди грошей, у них розвивається торгівля, виробництво, а ми борсаємося, як дурні. "

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко ввів виїзне мито, щоб білоруси "не везли барахло з Євросоюзу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути