понеділок, 29 липня 2013 16:53

Лукашенко проігнорував патріарха Кирила і річницю Хрещення Русі
5

Фото: Фото: radiosvoboda.org

Президент Білорусі проігнорував урочистий молебень з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі, який відбувся у понеділок, 29 липня, в Мінську. Молебень з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі в Мінську провів патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Він пройшов на мінському замчищі, де колись стояла перша в місті церква, повідомляє "Радіо Свобода".

У заході окрім патріарха Кирила брали участь митрополит Мінський і Слуцький Філарет, а також представники Помісних Православних Церков і духовенства. Президент Білорусі Олександр Лукашенко на урочистості не прийшов, хоча на нього чекали. В урочистостях взяло участь від 10 до 15 тисяч паломників. Кілька людей звернулися за медичною допомогою - вони скаржилися на погіршення самопочуття від спеки.

Нагадаємо, в середу у Києві почали святкувати 1025-річчя Хрещення Русі. На час урочистих заходів у центрі Києва заборонили масові акції, а також обмежили рух транспорту. Учасників святкування в столиці будуть охороняли 5 тис. правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко проігнорував патріарха Кирила і річницю Хрещення Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути