субота, 28 вересня 2013 22:29

Лукашенко пригрозив білорусам девальвацією рубля, якщо ті купуватимуть долари

Лукашенко пригрозив білорусам девальвацією рубля, якщо ті купуватимуть долари
Олександр Лукашенко. Фото: finance.obozrevatel.com

Білоруський лідер пояснив населенню,що підвищений попит всередині держави на американську валюту так чи інакше призведе до девальвації білоруського рубля

Девальвація білоруського рубля буде залежати від попиту і пропозиції, штучно підтримувати національну валюту держава не має наміру. Про це заявив в суботу президент Білорусі Олександр Лукашенко, відповідаючи на запитання журналістів, інформує РИА Новости.

"Жоден керівник не ставить завдання знецінювати національну валюту. Навпаки, треба піти від цього, але як би я не хотів інструмент для відходу від девальвації в руках населення", - сказав Лукашенко. За його словами, якщо люди будуть бігати за обмінним пунктам з ранку до вечора і скуповувати валюту, якщо суб'єкти господарювання будуть спати і бачити, що ось-ось відбудеться девальвація", то виходу не буде.

А якщо, за словами Лукашенка, "свядомі (опозиційні) ЗМІ будуть підігрівати народ і знову всі будуть бігти в обмінні пункти, господь вам в дорогу, ви самі приведете до того, що послабити національну валюту". За словами Лукашенка, Національний банк Білорусі сьогодні втручається, щоб збити гострі піки попиту і пропозиції. "Ми поки на 150-200 мільйонів доларів купили валюти більше, ніж продали", - повідомив він.

Але останнім часом, як зазначив білоруський лідер, громадяни знову в обмінних пунктах скуповують валюту.

"Біжіть. Буде великий попит на валюту - буде знецінюватися білоруський рубль з усіма витікаючими наслідками. Не буде попиту - буде спокійна ситуація", - сказав Лукашенко. При цьому він підкреслив, що держава буде використовувати всі інструменти, щоб не допустити різких коливань. "Ви знаєте, ситуація була непростою, вирує світова криза, і нам дуже складно утримувати ситуацію, особливо з урахуванням того, що наш калійний комбінат не допрацьовує", - сказав Лукашенко. За його словами, зараз ситуація змінюється, підприємства почали продавати продукцію і останнім часом намітився приплив валюти, трохи більше, ніж це було влітку. "Ваша доля у ваших руках. Буде великий попит на валюту - буде знецінюватися нацвалюта . Не буде попиту - буде спокійно. Штучного нічого не буде", - сказав Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пригрозив білорусам девальвацією рубля, якщо ті купуватимуть долари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути