Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2009 08:49

Лукашенко подарував Папі Римському буквар (ФОТО)

 
В понеділок Папа Римський Бенедикт XVI прийняв в Апостольському палаці Ватикану білоруського лідера Олександра Лукашенка. Зустріч продовжувалася 25 хвилин. Сторони обмінялися цінними подарунками - главі Римської католицької церкви вручили ікону із зображенням Христа, а президент Білорусі отримав золоту медаль Понтіфіката.

Бенедикт XVI прийняв керівника білоруської держави в Папській бібліотеці. "Наша зустріч затягнулася на довгі роки, і, нарешті, ми зустрілися", - заявив Лукашенко і обмінявся рукостисканням з понтифіком.

Відзначимо, що білоруський лідер прибув до Ватикану з п"ятирічним сином Миколою, який подарував Папі Римському свій буквар.

Під час прощання політик запросив первосвященика в гості. "Якщо Ви знайдете час, ми зустрінемося на білоруській землі. Якщо на те буде воля Божа", - заявив Олександр Лукашенко. Президент Білорусі також висловив надію, що саме в Мінську відбудеться зустріч Бенедикта XVI і Патріарха Московського та всієї Русі Кирила. Раніше Лукашенко висловлював думку, що Білорусь є кращим місцем для зустрічі двох церков, тому що знаходиться в центрі Європи і є "острівцем терпимості до багатьох релігій".

За матеріалами Topnews, Интерфакс, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко подарував Папі Римському буквар (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути