пʼятниця, 31 жовтня 2008 18:29

Лукашенко дав уряду антикризову установку

Президент Білорусії Олександр Лукашенко оголосив, що економічної кризи в республіці немає, повідомляє "Інтерфакс". "Я попередив членів уряду: у країні кризи немає, і ні про яку кризу мова йти не буде", - сказав він.

Лукашенко пояснив, що "в економіці важливий психологічний чинник". За його словами, представникам виконавчої влади і керівникам підприємств не буде дозволено "розслаблятися під приводом світової кризи".

Президент Білорусії попередив, щоб білоруські компанії не розраховували на допомогу держави. Лукашенко не виключив, що деякі підприємства можуть отримати допомогу з бюджету, проте вони повинні будуть повернути її, "починаючи вже з 1 грудня".

Білоруські власті, нагадаємо, останніми роками почали скорочувати державну підтримку підприємствам різних галузей і проводити кампанії по економії ресурсів. Подібні заходи зв"язують окрім іншого із зростанням витрат республіки на дорожчаючі російські енергоносії.

Відзначимо, що в жовтні уряд і Національний банк Білорусії попросили у Міжнародного валютного фонду кредит в два мільярди доларів для боротьби з кризою. Аналогічний кредит на таку ж суму погодилася видати Білорусії Росія. Пізніше зампред Національного банку республіки Василь Матюшевський, коментуючи переговори з МВФ, заявив, що попрошена сума Білорусії "в поточній ситуації не потрібна". "Цей кредит нам може не знадобитися в принципі, але хай він краще буде", - цитує його Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко дав уряду антикризову установку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути