пʼятниця, 09 липня 2010 15:53

Лукашенко: Білорусь не плазуватиме на колінах ні перед ким

Лукашенко: Білорусь не плазуватиме на колінах ні перед ким

Білорусь має намір вибудовувати відносини з партнерами, в тому числі Євросоюзом, ґрунтуючись на принципі відданості власній незалежності.

Про це в п'ятницю, 9 липня, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі в Мінську з єврокомісаром з питань розширення ЄС та європейської політики добросусідства Штефаном Фюле.

"Ми не впадемо, не будемо плазувати на колінах ні перед ким - ні перед вами (Євросоюзом), ні перед Росією, ані перед Америкою", - сказав під час переговорів білоруський лідер.

"Давайте домовимося, що головне - це наші суверенітет, безпека і незалежність нашої країни", - наголосив Лукашенко, додавши, що в ім'я незалежності Білорусь "не буде бігати по Європі, Америці, Росії, брати у вас гроші".

Він закликав європейських партнерів "без подвійних стандартів дотримуватися демократичних цінностей".

Водночас, президент зазначив про існування проблемних моментів у відносинах Білорусі і Євросоюзу. У зв'язку з цим Лукашенко заявив: "Я не плекаю ніяких надій: ви будете вичікувати, дивитися, чим закінчаться президентські вибори в Білорусі".

За словами президента Білорусі, він намагається "зрозуміти ЄС, американців, а зараз вже і росіян у зв'язку з цим (очікуванням результатів виборів)".

"З одного боку, правильно і об'єктивно - ви (ЄС) та інші хочете знати, з ким доведеться мати справу, хто буде президентом у Білорусі. Але я хочу застерегти від зайвих надій і сподівань: Білорусь буде рухатися своїм шляхом", - наголосив Лукашенко.

Нагадаємо, наприкінці червня президент Білорусі в інтерв'ю американській телекомпанії CNN заявив, що недавній газовий конфлікт між Москвою і Мінськом може призвести до істотного погіршення відносин між двома країнами.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко: Білорусь не плазуватиме на колінах ні перед ким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути