28 березня стали відомі столичні ресторани Києва, які перемогли у рейтингу "Найкращий ресторан". Урочиста церемонія нагородження переможців відбулася в заміському ресторанному комплексі "Партизан".
Четвертий рік поспіль "найсмачніші" ресторани міста визначали відвідувачі порталу "Ласун" та незалежні критики.
Найкращих рестораторів столиці прийшли привітати голова Асоціації шеф-поварів Києва Ігор Брагін, спортсмен Віталій Вірастюк, телеведуча кулінарної програми "Bon apetit" Вікторія Горбаченко, солістка гурту "Пара нормальних" Аня Добриднєва та ресторанний критик Ольга Насонова.
"Звичайно, в ресторані не стіни годують, - зауважила Носонова, - але є три кити в ресторанному бізнесі: інтер'єр, кухня, обслуговування. У столичних закладах важко знайти ресторацію з хорошою винною картою, переважно горілчано-пивна культура, а для гурманів це важливо".
Найкращі заклади визначалися у 24-ьох номінаціях. Серед них були визначені кращі ресторани національних української, італійської, французької, японської та кавказької кухонь.
"Я ніколи не грішила й не готувала суші вдома, - зізналася телеведуча Вікторія Горбаченко. - Цю страву я довірю професіоналам. Є така японська мудрість: "Якщо ти не можеш вплинути на ситуацію - не хвилюйся, якщо можеш вплинути на ситуацію - тим паче не хвилюйся". Японським ресторанам взагалі перейматися не треба, мода на все японське буде триматися ще довго. А от французька кухня, попри її найбільшу історію, все менш популярна. Для нас вона заскладна".
Найкращим українським рестораном став "Шинок", італійським - "Pantagruel", французьким - "Monaco", японським - "Tokio" та кавказьким - "Казбек".
"Для мене найкраще харчування - вдома, - ділиться найсильніший чоловік у світі, спортсмен Василь Вірастюк. - Для підтримки богатирської форми найкраще підходить українська, грузинська та найулюбленіша в нашій сім'ї - грецька кухня. От розказую, а в мене вже повний рот слюни, хочу додому, там дружина вже стіл накрила".
Також були визначені найкращий паб та арт-заклад. Ним став "Docker Pub".
"Для відпочинку я віддам перевагу пивному пабу, а не ресторану, - каже солістка гурту "Пара нормальних" Аня Добриднєва. - В ресторані артист почуває себе як на роботі. А у нас країна футбольна, відповідно й улюблений напій — пиво".
Найкращим обслуговуванням визнали в закладі "GoodMan", а найкращу кухню в новому ресторані "Прага".
"Обслуговування та шеф-повар - найважливіші моменти в ресторані, - каже голова Асоціації київських шеф-поварів Іван Брагін. - Як можна непрофесіоналові довірити обслуговувати клієнта. Офіціант - дуже серйозна посада, цьому треба вчитись. А на шеф-поварах не можна економити".
Коментарі
1