понеділок, 05 жовтня 2009 15:58

Луценко хоче знати, де знаходяться і чим займаються іноземці в Україні

Луценко хоче знати, де знаходяться і чим займаються іноземці в Україні
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виступає за впровадження контролю над переміщенням іноземців територією України. Про це він заявив на прес-конференції. За словами міністра, "сьогодні невідомо де знаходяться і чим займаються" 270 тис. іноземців, що легально перебувають в Україні. Він зазначив, що у держави є лише дані про в"їзд того чи іншого іноземця в Україну, і ці дані знаходяться у Держприкордонслужби.

Луценко вважає за доцільне впровадити міжнародну практику контролю за місцем знаходження іноземців, зокрема через створення при МВС міграційної служби, яка б відслідковувала перебування іноземців та їх пересування всередині країни.

Міністр повідомив, що з початку року іноземці вчинили на території України майже 2 тис. злочинів, зокрема 45 умисних вбивств, 70 розбійних нападів, 133 грабежі, 588 крадіжок, 181 шахрайство. Понад 500 з цих злочинів скоїли вихідці з кавказького регіону. Він додав, що з 2007 р. по 2009 р. МВС припинено діяльність 21 етнічної злочинної групи.

Луценко також зазначив, що має намір провести переговори з грузинським МВС, запросивши фахівців для консультацій щодо протидії етнічній, зокрема кавказькій, злочинності, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Луценко хоче знати, де знаходяться і чим займаються іноземці в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути