Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 17:09

Литва у себе не розміщуватиме систему ПРО США - міністерство оборони

Литва не планує розміщувати елементи американської системи протиракетної оборони (ПРО) на своїй території, заявляє литовське військове відомство.

"Питання про участь Литви в протиракетній оборонній системі не обговорюється, проте впровадження самої системи і її елементів в Європі важливе для Литви і всього міжнародного співтовариства", мовиться в повідомленні прес-служби міністерства оборони Литви, в поширеному у відповідь на затвердження ряду зарубіжних ЗМІ про те, що литовський міністр Юозас Олекас закликав НАТО до розміщення американської системи протиракетної оборони (ПРО) на території республіки.

Як повідомили в прес-службі, вислови міністра були "неправильно інтерпретовані".

У повідомленні також наголошується, що Литва як член НАТО бере участь в дискусіях Альянсу, а також Ради РОСІЯ-НАТО про протиракетну оборону і дотримується позиції, "що безпека на евроатлантичному просторі неподільна".

"Ми переконані, що елементи системи в Чехії і Польщі, а також можлива протиракетна система НАТО укріпить безпеку Литви, Європи, а також і самої Росії", підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 30 травня, міністр оборони Литви Юозас Олекас виразив готовність розмістити в республіці протиракетну систему за прикладом Польщі і Чехії, пише РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Литва у себе не розміщуватиме систему ПРО США - міністерство оборони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути