Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2007 13:10

Литовський уряд намагається збити ціну на російський газ


 


Прем"єр-міністр уряду Литви Гедімінас Киркилас підтвердив, що російський концерн "Газпром" має намір підвищити ціну на природний газ, проте висловив надію, що литовський уряд зможе домогтися її зниження, повідомляє "Інтерфакс".

 
У Вільнюсі прем"єр зустрінеться з членам правління газової компанії Lietuvos dujos, зокрема заступником голови правління "Газпрому" Валерієм Голубєвим, а також представниками іншого акціонера литовської компанії - німецького концерну E.ON Ruhrgas International.

 
За різними даними, ціна газу "Газпрому" для Литви з 2008 року може вирости на 30 - 50%. Раніше Киркилас заявляв, що Литва підвищить тарифи на транзит природного газу в Калінінградську область пропорційно до зростання цін на російський газ для литовських споживачів.

 
Після покупки кілька років тому "Газпромом" 34% акцій литовської Lietuvos dujos було укладено угоду про довгострокові поставки газу до Литви, згідно з якими російський газовий концерн гарантував поставки природного газу в обсязі  не менш як 90% від потреб до 2015 року.

 
У договорі було зафіксовано, що газ поставлятиметься за узгодженою сторонами формулою цін, пов"язаною з цінами на альтернативні види палива, а Литва продовжуватиме лібералізацію цін на газ.

Зараз ви читаєте новину «Литовський уряд намагається збити ціну на російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути