вівторок, 18 листопада 2008 16:39

Лише 22% українців задоволені своїм рівнем життя

Рівнем свого життя не задоволено 53% українців, а повністю задоволені - 22,6%.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного Інститутом соціології Національної академії наук України, які були презентовані у вівторок.

"Рівень задоволеності життям постійно підвищувався попередні 8 років. Зараз же цей рівень порівнявся з показниками початку 2004 року. Все це свідчить про початок глибокої соціально-економічної кризи, принаймні, на рівні масової свідомості", - заявив доктор соціологічних наук, завідувач відділом соціально-політичних процесів Інституту соціології НАН України Олександр Вишняк.

Крім того, згідно з даними дослідження, в жовтні ситуацію в країні як критичну і кризову оцінили 57% опитаних, тоді як в серпні поточного року з таким твердженням погоджувалося лише 28,6%.

"Таким чином можна зробити вивід, що Україна знаходиться в стані глибокої політичної кризи і швидкими темпами входить в кризу соціально-економічний", - сказав А.Вишняк.

Дослідження проводилося з 16 по 26 жовтня поточного року у всіх областях України, в Автономній республіці Крим, Києві і Севастополі (всього у 95 містах і селах). Всього було опитано 1796 респондентів по квотній вибірці, яка репрезентує все населення України старше 18 років. Максимальна погрішність вибірки дорівнює 2,4%, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Лише 22% українців задоволені своїм рівнем життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути