неділя, 12 вересня 2010 14:22

Ліна Костенко видасть книгу про свої сни

Ліна Костенко видасть книгу про свої сни

Відома українська письменниця Ліна Костенко у листопаді видасть прозову книжку "Сновиди".

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський перекладач, заступник головного редактора часопису "Всесвіт" Дмитро Дроздовський.

"Книжку Ліна Василівна писала разом зі своєю донькою Оксаною Пахльовською та онучкою Ярославою Франческою. Вона базується на снах. Які вони записували протягом певного часу. Це буде ключ до підсвідомості, до розуміння несвідомих поетичних і художній мотивацій", - розповів Дмитро Дроздовський.

"На початку жовтня у видавництві "Либідь" вийде збірка "Пори року". До неї увійдуть вибрані поезії, позбавлені громадянський та соціально-політичних мотивів. Це буде суцільна естетика. Я написав післямову до цієї збірки", - додав він.

Раніше повідомлялося, що Ліна Костенко видасть "Записки українського сумашедшого".

"Ця книга поки у роботі. Сподіваюся, вийде наступного року", - сказав Дмитро.

- Зараз вона більше пише про відповідальність митця перед нацією. Ліна Василівна розчарувалася у спробах політичної еліти щось змінити у державі. Вона иповертається до теми митця, який не був почутий, а потім зібрався із силами, щоб повернутися сюди в найтяжчий час. Каже: "Найтяжчий час – це мій час". Ліна Василівна у курсі всіх новинок - видавництва постійно надсилають їй нові видання. У її книгозбірні є трактати з хімії, біології та фізики. Книжки, які сподобалися, хвалить рідко. Частіше висловлює думки про книжки, з якими не згідна. Недавно говорила про "Словник нецензурної лексики" Лесі Ставицької. Авторка використала уривки з її поеми "Маруся Чурай". Деякі слова назвала нецензурними, хоч вони – просто староукраїнські.

Зараз ви читаєте новину «Ліна Костенко видасть книгу про свої сни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути