вівторок, 15 червня 2010 08:42

Лікарю, обвинуваченому у вбивстві Джексона, залишили ліцензію

Лікарю, обвинуваченому у вбивстві Джексона, залишили ліцензію

Суд Лос-Анджелеса в понеділок відмовився відкликати лікарську ліцензію особистого лікаря Майкла Джексона - кардіолога Конрада Мюррея - в штаті Каліфорнія, пише газета Los Angeles Times.

Прокуратура Лос-Анджелеса 8 лютого 2010 року пред'явила Мюррею звинувачення в неумисному вбивстві Джексона. Лікар не визнав себе винним і був звільнений під заставу у розмірі 75 тисяч доларів. Відкликати у Мюррея ліцензію, що дає право на лікарську практику в штаті, вимагала медична рада Каліфорнії.

Суддя Майкл Пастор відзначив, що на початку року суд заборонив Мюррею призначати і використовувати анестетичні засоби в рамках угоди про його звільнення під заставу. На думку судді, позбавлення кардіолога ліцензії буде зміною цих домовленостей, що не має зараз достатніх підстав.

Раніше лікарську практику кардіолога обмежила медична рада штату Техас - Мюррей тепер не може призначати і застосовувати пропофол, а також будь-які інші анестетики і седативні препарати - не тільки сильнодіючі, але і легкі. За даними слідства, саме передозування пропофолу стало причиною смерті Майкла Джексона.

Майкл Пастор також ухвалив, що попередні слухання у справі лікаря, на яких вирішиться, наскільки вагомими є докази проти Мюррея і чи дозволяють вони судити його як кримінального злочинця, почнуться 23 серпня.

Король поп-музики помер 25 червня 2009 року на 51-му році життя від передозування сильнодіючими препаратами, зокрема, анестетиком пропофолом. Особистий лікар знаходився зі співаком в останні хвилини його життя. Мюррей визнає, що давав пацієнту пропофол для боротьби з безсонням, проте стверджує, що цей препарат виписували Джексону й інші лікарі.

Якщо суд визнає лікаря винним, йому загрожує до чотирьох років тюремного ув'язнення.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Лікарю, обвинуваченому у вбивстві Джексона, залишили ліцензію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути