пʼятниця, 09 квітня 2021 23:13

Лікар з Ізраїлю розкритикував український локдаун

Лікар з Ізраїлю розкритикував український локдаун
Українці не дотримуються карантину як слід. Фото: УНІАН

Введений в Україні локдаун занадто м'який.

"Це не локдаун. Усі дороги забиті машинами. Коли є локдаун, то і їздити нікуди, але кудись же вони (в Україні. – Ред.) їздять. Тому це ...дитячий садок", – сказав лікар-анестізіолог з Ізраїлю Борис Бриль в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За словами Бриля, є два варіанти боротьби з епідемією – локдаун або носіння масок, але останнього українці не дотримуються як слід.

"Є епідеміологія захворювання – його можна передати повітряно-крапельним шляхом. Є контакт – є передача, немає контакту – немає передачі. Це не фокус і не диво, за вказівкою уряду вірус не перестає діяти. Існують певні заходи: або скорочення контактів (локдаун) , або якісне носіння масок, не на підборідді або потилиці, а на носі й роті. У вас люди не бажають це робити, доводиться вводити локдаун. Але й локдаун теж своєрідний", – зазначив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині продовжили карантинні обмеження

Медик пояснив, що в Ізраїлі у разі будь-яких випадів у бік поліції людина опинилася б "обличчям у підлогу, в кайданках і з великим штрафом близько 1,5-1,8 тисячі доларів".

Раніше мер Києва Віталій Кличко закликав Кабінет міністрів невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Столичний мер запропонував обмежити пересування між регіонами країни та посилити контроль за дотриманням суворих правил.

Зараз ви читаєте новину «Лікар з Ізраїлю розкритикував український локдаун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути