неділя, 24 березня 2013 15:42

Лідер сирійської опозиції оголосив про відставку

Лідер сирійської опозиції оголосив про відставку
Ахмед Муаз аль-Хатіб. Фото: AFP

Лідер сирійської опозиції Ахмед Муаз Аль-Хатіб пішов з Національної коаліції, групи опозиціонерів, визнаних кількома державами в якості легітимних представників сирійського народу, повідомляє Agence France-Presse. За його словами, йому потрібна свобода, якої у нього не було в офіційній установі.

Він додав, що протягом двох років його народ знищувався "безпрецедентно жорстоким режимом", тоді як світова спільнота стояла осторонь. У зв'язку з цим він переконався, що сирійці повинні самі вирішити свою долю.

"Я обіцяв, що подам у відставку, якщо буде пройдена певна межа, - сказав він. - Тепер я виконую свою обіцянку ". Аль-Хатіб не уточнив, в чому полягав "перехід межі".

Несподівана відставка послідувала через декілька днів після виборів в Стамбулі, що завершилися обранням "прем'єр-міністра" повстанців Гассана Хітто.

У той же час збройні групи сирійських повстанців заявили про те, що не збираються визнавати Хітто, що став новим лідером коаліції.

Аль-Хатіб був обраний главою Сирійської національної коаліції в листопаді 2012 року, через три місяці після того як залишив країну. Він дотримувався помірного підходу: зокрема, в лютому він заявив про свою готовність провести прямі переговори з віце-президентом Сирії з метою пошуків політичного врегулювання кризи.

Зараз ви читаєте новину «Лідер сирійської опозиції оголосив про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути