пʼятниця, 16 травня 2008 13:56

Лідер КНР прилетів на місце землетрусу

Лідер КНР Ху Цзіньтао прилетів в провінцію Сичуань, котра постраждала від руйнівного землетрусу, яке сталося 12 травня. За словами Ху Цзіньтао, які наводить державне агентство Синьхуа, рятувальні роботи увійшли до "найвідповідальнішої стадії".

"Ми докладемо всіх зусиль, обженемо час, подолаємо всі труднощі для того, щоб забезпечити успіх рятувальної операції", - заявив китайський керівник. Ця поїздка повинна продемонструвати рівень заклопотаності та уваги вищого керівництва Китаю до наслідків катастрофи.

Наразі підтверджено загибель близько 20 тисяч людей, проте в уряді висловлюються побоювання, що кількість жертв може перевищити 50 тисяч. Під руїнами будівель залишаються близько 12 тисяч людей.

Команди рятувальників продовжують розбирати уламки будівель в надії виявити під ними людей, які вижили. Як повідомляють китайські ЗМІ, допомога прийшла вже у всі постраждалі регіони, і рятувальники допомогли вже 60 тисячам людей.

До Китаю прибула команда японських експертів з ліквідації наслідків землетрусу, ще одна група з собаками, навченими шукати людей під завалами, очікується в п"ятницю.

Україна, Росія, Південна Корея і Сінгапур також відправили рятувальні загони для допомоги китайській владі. Благочинні організації Тайваню також відправляють в постраждалі райони Китаю два літаки з добровольцями і вантажем предметів першої необхідності, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Лідер КНР прилетів на місце землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути