Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2021 15:42

Легендарний наступник "Ракети" з пасажирами поплив до Канева - фото
11

Швидкісний теплохід "Нібулон Експрес-1", який є наступником легендарної "Ракети", вирушив сьогодні у третій тестовий рейс із Києва до Канева на Черкащині. Дорога Дніпром в один бік тривала приблизно 3 год.

Судно повезло пасажирів, яких обрали для спеціальних фокус-груп. Мають оцінити зручність мандрівки й поділитися думками, скільки такі тури мають коштувати, заявляли напередодні рейсу в Державному агентстві розвитку туризму. З наступного року там планують зробити такі поїздки для туристів регулярними.

Пасажирів під час подорожі очікують неймовірні дніпровські краєвиди, проходження шлюзів і можливість зробити гарні селфі на тлі Дніпра. Gazeta.ua пропонує переглянути фото з тестового туру "Нібулону" до Канева.

Теплоходом "Ракета" під час тестових рейсів подорожують пасажири, які були відібрані у спеціальні фокус-групи. Мають оцінити рівень мандрівки
Фото: Лілія МИЦКО
Пасажири швидкісного теплоходу із задоволенням розглядають дніпровське краєвиди за вікном
Перші пасажири швидкісного теплоходу входять до спеціальних фокус-груп, які мають оцінити рівень мандрівки
Річкова подорож "Ракетою" з Києва до Канева займає близько 3 год.
Легендарна "Ракета" із наступного року має возити пасажирів до Канева на постійній основі. Однак скільки коштуватимуть квитки - поки невідомо

Великий репортаж зі швидкісного теплоходу читайте завтра на Gazeta.ua о 18:00. Дізнаєтеся цікаві подробиці з мандрівки, її можливу вартість і враження пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала легендарне наукове судно

Швидкісні теплоходи "Ракета" мають підводні крила, які дозволяють їм набирати швидкість і маневрувати під час подорожі річками. Кораблі почали виготовляти в СРСР із 1957 року. До середини 1970-х випустили майже 400 суден. В Україні тоді річкові пасажирські перевезення здійснювали понад 150 "Ракет". У 1990-х цей вид транспорту визнали економічно невигідним і майже всі рейси скасували. Більшість кораблів продали за кордон. 2018 року в Україні лишалося лише чотири таких швидкісних теплоходи, за повідомленнями ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний наступник "Ракети" з пасажирами поплив до Канева - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути