четвер, 31 жовтня 2019 13:18

Легендарні таксофони відходять у вічність

Легендарні таксофони відходять у вічність
Таксофони застаріли морально і фізично. Фото: bigkiev.com.ua

"Укртелеком" припинить обслуговувати вуличні таксофони з 1 лютого 2020 року.

"Розвиток різних каналів комунікацій призвів до зменшення попиту на колись затребувані послуги таксофонів. Якщо, наприклад, 2017 року щомісяця було близько 900 тисяч хвилин розмов за допомогою таксофонів, то вже 2019 року - менше 380 тисяч хвилин. Зважаючи на доступність сучасних послуг, послуги таксофонії втратила соціальну значимість", - йдеться у повідомленні.

За даними "Укртелекому", мережа налічує близько 4,8 тис. таксофонів, практично усі вони розміщені у містах. У середньому щодня з одного таксофона відбувається лише близько 2,5 хвилини розмов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі націоналізації Укртелекому про $50 млрд іноземних інвестицій можна забути - журналіст

"Обладнання, яке використовується на таксофонній мережі, фізично і морально застаріло, і взагалі не виробляється в Україн. Це спричиняє складнощі з експлуатацією. Протягом років послуга таксофонії є збитковою", - кажуть в компанії.

Протягом останнього часу до компанії звертаються різні організації, які пропонують розміщення таксофонів на комерційній основі, зі сплатою "Укртелекомом" орендної плати.

Окрім цього в "Укртелекомі" розповіли, що зараз реалізовують проект із розбудови оптики та підключенню до неї сіл, щоб тисячі їхніх мешканців могли користуватися швидким інтернетом та телебаченням.

Перший таксофон презентували у 1890-му році на Всесвітній виставці в Парижі. У тому ж році в американському місті Хартфорді встановили перший громадський таксофон. Плату за користування нововведенням збирав спеціальний контролер.

Впровадження таких апаратів істотно ускладнювалося, бо їх постійно крали. Це призвело до того, що їх стали приковувати ланцюгом і наймати спеціальних сторожів.

Зараз ви читаєте новину «Легендарні таксофони відходять у вічність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути