середа, 30 жовтня 2019 18:20

У разі націоналізації Укртелекому про $50 млрд іноземних інвестицій можна забути - журналіст

У разі націоналізації Укртелекому про $50 млрд іноземних інвестицій можна забути - журналіст
Фото: ТСН

Якщо Укртелеком буде націоналізований, влада може забути про залучення $ 50 млрд іноземних інвестицій і успішну велику приватизацію. Про це написав журналіст Денис Безлюдько на своїй сторінці в Facebook.

"У листопаді на третє коло заходить розгляд судом першої інстанції націоналізації Укртелекому за позовом ФДМ. Навіщо? У держави є зайві 10 ярдів гривень, щоб розрахуватися з покупцем? Це в кращому випадку, якщо перерахувати з курсовими різницями, то 32 ярда вийде. А програму "великий" приватизації 2020 року, і так "стиснуті" до нещасних 5 млрд гривень, як виконувати будуть?", - задається питаннями Безлюдько, повідомляє "Капітал".

На його думку, продати повторно Укртелеком буде дуже складно, оскільки ніхто не захоче купувати компанію, яку відібрали у попереднього власника і можуть зробити це знову.

"Кому напарити націоналізований телеком? Спробуйте зараз Приватбанк кому-небудь продати, крім Коломойського, аха. Або знову "пиляти" держкомпанію, з якої виросли за "державні роки" Водафон (мобільний зв'язок), Інфоком (інтернет), Пріоком (IT) та Атраком (первинні мережі). По відношенню до останніх двох більш вживемо термін "випив" ", - написав Безлюдько.

Журналіст підкреслив, що реприватизація такої великої компанії, як Укртелеком, завдасть удар по інвестиційному клімату країни і влада може забути про плани залучити в Україну в найближчі п'ять років $50 млрд іноземних інвестицій.

"Ну і наш улюблений інвестклімат. В разі такої великої націоналізації (а якщо ще АрселорМіттал Кривий Ріг продовжать пресувати), можна в Дуінг Бізнес, хоч перші місця займати, черги з інвесторів все одно не буде. Та її і зараз немає. І #IhaveaDream прем'єра Олексія Гончарука про 50 млрд іноземних інвестицій до 24, так і залишиться юнацькою мрією разом з ростом ВВП на 40%. А вони і так, стараннями Мінекономіки, під питанням", - прогнозує Безлюдько.

Нагадаємо, раніше ЗМІ зазначали, що статистика прямих іноземних інвестицій свідчить про те, що Україна не є пріоритетом для зарубіжних інвесторів, а ризик націоналізації раннє проданих підприємств додатково відлякує інвесторів. Зокрема, ситуація навколо оператора зв'язку Укртелеком, де Фонд державного майна зробив кілька необережних заяв про можливу реприватизацію підприємства, є негативним сигналом для інвесторів.

Зараз ви читаєте новину «У разі націоналізації Укртелекому про $50 млрд іноземних інвестицій можна забути - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути