середа, 10 лютого 2010 14:31

Лавини в Афганістані вбили 157 осіб (ВІДЕО)

Лавини в Афганістані вбили 157 осіб (ВІДЕО)

Масивні лавини, які засипали гірські дороги в Афганістані, за офіційними даними забрали життя 157 осіб. Ще більше 100 залишаються у пастці в своїх автомобілях під сніговими завалами.

Два дні тому лавини повністю заблокували ключову дорогу, яка сполучає столицю Афганістану з північчю країни. Рятувальники очистили вже близько 2,5 кілометрів дороги для того, щоб санітарні машини, бульдозери й інші дорогоочисні машини зуміли дістатися місця події.

Зі снігового полону були врятовані вже близько 2,600 тисяч осіб.

Серія лавин, які почали сходити в понеділок, завалили тоннами снігу і льоду гірські дороги, заблокувавши близько чотирьох кілометрів шляху, та засипавши десятки автомобілів і автобусів. Дуже багато людей замерзли на смерть в своїх авто.

Снігові завали розкопували більше 400 поліцейських та 100 місцевих добровольців, які працювали більше 24 годин без відпочинку, щоб віднайти вцілілих.

Зараз на місці події встановилася сонячна погода. Рятувальники користуються цим, щоб відкопати з-під снігу ще більше людей.

Представник рятувальників розповів, що лавина була настільки сильною, що зіштовхнула деякі автомобілі на 200 метрів з дороги.

Gazeta.ua за матеріалами Associated Press

Зараз ви читаєте новину «Лавини в Афганістані вбили 157 осіб (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути