вівторок, 14 березня 2006 20:12

Лавина накрила вісьмох туристів у Закарпатті

Вчора, 13 березня, восьмеро гірськолижників із Чернівецької області вирушили на прогулянку на полонину Урда. До вечора не повернулися. Адміністрація пансіонату "Шовкова Косиця", що на Драгобраті в Рахівському районі Закарпаття, звернулася до рятувальників.

Сьогодні вони натрапили на слід одного з туристів.

— Близько четвертої години ранку знайшли 29-річного Анатолія, — розповіла Вікторія Бокій, 37 років, з МНС у Закарпатській області. — Хлопець на лижах дістався лісництва присілку Ялинка села Косівська Поляна Рахівського району.

Анатолій розповів, що 13 березня перед полуднем він з друзями вирішив покататися на підйомнику. Піднявшись наверх, вони залишили полонину Драгобрат і спустилися в напрямку полонини Урда. Звернувши направо, вони опинилися на лавинонебезпечній ділянці. Погода погіршувалася, почалася заметіль і дув сильний вітер, за два метри нічого не було видно. Повернули назад, та згодом заблукали. Порадилися і вирішили піднятися на вершину. Однак не дійшли — їх накрило сніговою лавиною.

З-під снігу Анатолія відкопав його одноліток Дмитро. Відтак удвох хлопці знайшли Віктора, а потім і непритомного Олега. Врятувати парубка не змогли, він був уже мертвий.

Анатолій каже, що під сніговим покривалом залишилися ще четверо мешканців Чернівців. Зараз рятувальники шукають, де саме.

— Пошуками гірськолижників займаються 40 рятувальників. Погода внизу гарна, але в горах швидко змінюється. Учора, наприклад, обмежував видимість сильний туман, але снігу не було. Тому швидкість пошуків залежить лише від погоди, — розповів начальник Рахівського МНС Сергій Тимощук, 46 років.

Як повідомляє Інтерфакс, сьогодні у другій половині дня знайшли ще одного мертвого туриста.

Зараз ви читаєте новину «Лавина накрила вісьмох туристів у Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути