четвер, 19 червня 2008 13:27

Латиноамериканські селяни виростили рекордний урожай коки

Болівія, Колумбія і Перу в 2007 році виростили рекордний урожай коки, йдеться в обнародуваній в середу доповіді департаменту ООН по наркотиках і злочинності (UN Office on Drugs and Crime), повідомляє AFP.

В порівнянні з 2006 роком, в цих трьох країнах площі, задіяні під вирощування коки, збільшилися на 16 відсотків до 181,6 тисяч гектарів. Найбільший приріст був зафіксований в Колумбії, де площа плантацій коки в 2007 році збільшилася на 27 відсотків.

"Збільшення плантацій коки в Колумбії стало для нас неприємним сюрпризом", - заявив глава департаменту ООН по наркотиках і злочинності Антоніо Марія Коста. Зростання виробництва сировини для наркотика, відзначив він, зафіксоване на тлі широкомасштабної кампанії по боротьбі з вирощуванням коки, що проводиться урядом Колумбії. При цьому представник ООН підкреслив, що нові плантації коки в основному з"явилися в районах країни, що знаходяться під контролем повстанців.

Притому, що посівні площі коки в 2007 році збільшилися в середньому на 16 відсотків, виробництво кокаїну за той же період зросло лише на 6 відсотків. У Колумбії - головному постачальнику цього наркотика на світовий ринок - було виготовлено близько 600 тонн кокаїну. Експерти ООН пояснюють це тим, що Колумбія за звітний період ліквідовувала декілька крупних плантацій по вирощуванню коки.

В цілому, йдеться в доповіді департаменту ООН по наркотиках і злочинності, зусилля, що робляться, по боротьбі з виробництвом кокаїну приносять належний результат, але не допомагають кардинально вирішити проблему. "Уряду країн - основних виробників коки - повинні встановити контроль над територією своїх держав. Тоді селяни за підтримки влади зможуть перейти на виробництво легальної сільгосппродукції, відвернувшись від коки", - заявив Антоніо Марія Коста. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Латиноамериканські селяни виростили рекордний урожай коки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути