вівторок, 11 березня 2008 13:22

Куріння забирає в 20 разів більше життів, чим наркоманія

На думку директора Управління з наркотиків і злочинності Організації Об"єднаних Націй Антоніо Марія Коста, необхідно змінити імідж глобальних зусиль з контролю над наркотиками, приділяючи більше уваги не криміналізації проблеми, а її аспектам, пов"язаним з охороною здоров"я населення.

Як повідомляє Центр новин ООН, про це він заявив на 51-й сесії Комісії з наркотичних засобів, яка 10 березня почала свою роботу у Відні. Її учасники обговорять ситуацію з виробництвом та зловживанням наркотиками в світі.

Глава Управління відзначив, що сучасні методи контролю за наркотиками мають проблеми з іміджем: дуже багато говориться про злочини, пов"язані з наркотиками, про людей у в"язницях, і набагато менше – про брак послуг у сфері охорони здоров"я, про недостатні ресурси, призначені для лікування і реабілітації. Багато йдеться про зусилля з ліквідації посівів наркотичних культур, але недостатньо – про заходи з ліквідації бідності.

Разом з тим, глава Управління звернув увагу на успіхи в глобальних зусиллях по боротьбі з наркотиками. Він зазначив, що заходи з контролю не дозволили, щоб зловживання наркотиками набуло таких масштабів як куріння чи пияцтво.

На сьогодні число людей, що незаконно вживають наркотики, не перевищує 5% серед дорослого населення планети. Їх у п"ять-шість разів менше, ніж курців або людей, що зловживають спиртними напоями.

Число наркоманів, які зіткнулися з серйозними проблемами для здоров"я і залежністю, не перевищує 25 мільйонів осіб – це менше 0,5% всього населення на планеті. Глава управління додав, що набагато більше число людей заражене ВІЛ/СНІДом.

Щорічно від зловживання наркотиками вмирає 200 тисяч людей. Це в 10 разів менше, ніж від алкоголю, і в 20 разів менше, ніж від куріння.

Представник ООН закликав уряди при вирішенні проблем, пов"язаних з наркотиками, приділяти більше уваги аспектам, пов"язаним з наданням медичної допомоги їх жертвам. Він додав, що наркотична залежність - це хвороба, яка може і повинна лікуватися, так само як рак, діабет або туберкульоз, повідомляє Вовремя.info.

Зараз ви читаєте новину «Куріння забирає в 20 разів більше життів, чим наркоманія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути