пʼятниця, 06 серпня 2010 15:54

Кум Табачника похвалився, як його вуз випередив конкурентів

Кум Табачника похвалився, як його вуз випередив конкурентів

Сьогодні вузи вивісили списки абітурієнтів, рекомендованих до зарахування.

Про це на прес-конференції повідомив народний депутат від Партії регіонів, член парламентського комітету з питань освіти Максим Луцький.

За його інформацією, абсолютними лідерами вступної кампанії стали Національний авіаційний університет (27 тис. заяв на вступ), Львівський національний університет (24 тис. заяв), Київський університет ім.. Шевченка, Донецький національний університет, Дніпропетровський національний університет. На думку Луцького, це є найоб"єктивніший рейтинг вищих навчальних заходів.

"НАУ прийме 2,5 тис. студентів. На деякі спеціальності конкурс був більше, ніж 100 осіб на місце. Традиційно це гуманітарні спеціальності – міжнародні відносини, психологія, лінгвістика, економічні науки. Але загалом цього року абітурієнти більше прагнуть вступити на технічні спеціальності – захист інформації, програмування. Надзвичайний ажіотаж до землевпорядкування і кадастру", - зазначив "регіонал".

Луцький сказав, що кількість студентів, які навчаються на контракті, не може перебільшувати кількості бюджетників. На бюджеті будуть навчатися 60% студентів. Цього року влада вирішила не зменшувати держзамовлення.

Оскільки нинішня вступна кампанія вирізнялася натовпами у приймальних комісіях, наступного року буде впроваджений електронний спосіб реєстрації абітурієнтів. Механізм такої подачі буде визначений до 1 вересня. Окрім того, буде подовжений термін роботи приймальних комісій.

Як відомо, зараз Максим Луцький є заступником голови комітету Верховної Ради з питань науки і освіти та першим проректором НАУ.

Крім того, вважається, що депутат-регіонал є кумом міністра освіти Дмитра Табачника.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кум Табачника похвалився, як його вуз випередив конкурентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути