пʼятниця, 15 травня 2020 12:40

Кулеба: Україна стає міжнародним онлайн-магазином з немовлятами

Кулеба: Україна стає міжнародним онлайн-магазином з немовлятами
Микола Кулеба категорично засудив комерційне сурогатне материнство. Фото: facebook.com/KulebaMykola

Комерціалізація і дозвіл отримувати "послугу" сурогатного материнства в Україні сприяє безконтрольному продажу українських дітей за кордон. Сурогатне материнство в Україні неврегульоване і порушує права дітей, вважає уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

На його думку, в такий спосіб Україна просто стає міжнародним онлайн-магазином із немовлятами. Притому реальна кількість дітей, яких "постачають" таким чином, невідома.

"Сурогатне материнство - це експлуатація жінок із метою отримання доходу приватним бізнесом і задоволення потреб дорослих. Але воно є таким, що порушує права дитини", - підкреслив дитячий омбудсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти на продаж: у готелі тримають немовлят, яких народили для іноземців

Діти, які сьогодні перебувають у готелі, фактично мають біологічних матерів в Україні, але наразі залишилися без батьків. Як генетичних, так і біологічних.

Ще 1991 року представники однієї з палат парламенту Німеччини заявляли, що сурогатне материнство суперечить правам дитини, зокрема не беруться до уваги зв'язки між дитиною та матір'ю, яка її виношує. І вилучення дитини в біологічної матері може мати негативні наслідки.

"Я категорично проти комерційного сурогатного материнства, це об'єктивізація дитини і позиціювання її як товару", - заявив Кулеба.

У квартирі хостельного типу на території Солом'янського району правоохоронці виявили 5 немовлят, народжених від сурогатних матерів. У одного з малюків діагностували коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба: Україна стає міжнародним онлайн-магазином з немовлятами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути