середа, 13 травня 2020 16:56

Діти на продаж: у готелі тримають немовлят, яких народили для іноземців

Діти на продаж: у готелі тримають немовлят, яких народили для іноземців
В Україні технології сурогатного материнства рекламують як "товар високої якості". Фото: pixabay.com

В Україні перебувають 46 дітей, яких народили сурогатні матері для іноземців. Їх зараз тримає у готелі київська клініка.

"У соціальних мережах та на офіційному сайті однієї з київських клінік поширено відеоролик, на якому демонструються 46 дітей, які наразі перебувають в одному з київських готелів. Усі ці діти народжені методом сурогатного материнства від іноземних громадян різних країн", - повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на сторінці у соцмережі Telegram.

За словами Денісової, цей відеоролик - підтвердження, що ситуація з надання послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою та системною, а технології сурогатного материнства рекламують як "товар високої якості".

"Це свідчить про те, що держава не вживає всіх належних заходів щодо захисту прав дітей та гідне ставлення до них, а Україна стає країною-донором народження для іноземців дітей, долю яких вона не може проконтролювати", - уточнила уповноважена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських немовлят нелегально переправляли за кордон

Наголосила на тому, що сурогатне материнство в Україні - це проблема, яка потребує комплексного та негайного реагування. Надання таких послуг іноземцям може призвести передусім до порушення прав дітей та до ситуації, в якій Україна не здатна захистити своїх громадян.

"Необхідно внести зміни до законодавства України та закріпити вимоги щодо можливості застосування репродуктивних технологій методом сурогатного материнства виключно для громадян України. Діти не повинні бути об'єктами торгівлі людьми", - додала Денісова.

Громадяни, які в Києві продавали українських немовлят іноземцям і яких викрила поліція, вивозили дітей у Китай. Організаторами злочинної групи виявилися головлікарка приватної репродуктивної клініки, 50-річна громадянка України та її 28-річний син.

Зараз ви читаєте новину «Діти на продаж: у готелі тримають немовлят, яких народили для іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути