понеділок, 21 червня 2010 16:28

Кухар сомалійських піратів врятував їх заручників

Кухар сомалійських піратів врятував їх заручників

Інтернет-видання The Huffington Post опублікувало історію про чудесне спасіння заручників сомалійських піратів з полону. У цьому їм допоміг жалісливий кухар піратів.

2 лютого сомалійські пірати захопили судно лівійське MV Rim, на борту якого знаходилися дев'ять чоловік - один румун і вісім сирійців. Викуп за їх звільнення становив 300 тисяч доларів. Однак минуло кілька місяців, а переговори про звільнення моряків так і не зрушилися з мертвої точки. У результаті нетерпіння піратів стало рости, пише The Huffington Post.

За свідченням румунського моряка, в якийсь момент пірати практично позбавили заручників їжі та води. Допомога прийшла з несподіваного боку - "янголом-охоронцем" захоплених моряків став кухар піратів на ім'я Ахмед.

Він потайки передавав заручникам рис і воду, а також дав їм SIM-карту, щоб моряки могли перемовлятися з родичами по телефону, який зуміли сховати від піратів.

2 червня Ахмеду стало відомо, що пірати збираються вбити заручників, щоб продати їхні органи. Тоді він передав їм три автомати "Калашнікова". Дякуючи зброї моряки зуміли розправитися з піратами і відновити контроль над судном.

Доля Ахмеда морякам невідома. Військово-морські сили ЄС, які прийшли на допомогу заручникам, також не поширюються на цю тему. Моряки побоюються, що кухаря могли висадити на берег в Сомалі, де його чекала практично вірна загибель, або відправити додому в човні.

News2day

Зараз ви читаєте новину «Кухар сомалійських піратів врятував їх заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути