вівторок, 25 травня 2010 13:55

Тривають переговори про звільнення 4 суден з українцями на борту

Тривають переговори про звільнення 4 суден з українцями на борту

Тривають переговори з приводу звільнення з піратського полону українців на захоплених піратами 4-х суднах.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

На брифінгу у вівторок він заявив, що продовжуються переговори щодо звільнення українців, які знаходяться в полоні у піратів на суднах Аsian Glory, Frigia, MaridaMarguerite, і Eleni P.

"Кардинальних змін, пов'язаних з цими судами, за минулий тиждень не відбулося, тривають переговори з піратами", - сказав О.Дікусаров, коментуючи ситуацію суднами Аsian Glory і Frigia.

Що стосується недавно захопленого судна MaridaMarguerite, то за словами прес-секретаря МЗС, пірати вийшли на зв'язок з компанією судновласником, і за їх інформацією, стан здоров'я заручників задовільний. Компанія оператора привернула до переговорного процесу з піратами фахівців в цьому напрямі.

Кажучи про ситуацію навколо судна Eleni P, О.Дікусаров відзначив, що за інформацією посольства України в Греції, представники компанії оператора встановили телефонний зв'язок із захопленим судном. Стан здоров'я моряків, які знаходяться на борту задовільний, до переговорного процесу також залучені британські фахівці.

Як повідомлялося, судно AsianGlory з 25 членами екіпажа, 10 з яких - громадяни України, було захоплено піратами 2 січня 2010 року в Індійському океані за 600 миль від узбережжя Сомалі. Корабель перевозив більше 2 тис. автомобілів корейського виробництва.

Судно Frigia з 21 членом команди, серед яких двоє українців, було захоплено піратами Сомалі наприкінці березня. Напад стався за 400 морських миль від узбережжя Сомалі поза зоною дії місії ЄС з попередження піратства в районі Африканського Рогу.

Судно MaridaMarguerite під прапором Маршаллових островів було захоплене піратами Сомалі в Аденській затоці 8 травня. На борту судна знаходяться 22 члени екіпажа, серед яких один українець.

Грецький контейнеровоз Eleni P під ліберійським прапором був захоплений піратами 12 травня в Аденській затоці за 250 морських милях від берега Омана. У складі екіпажа судна один українець.

Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Тривають переговори про звільнення 4 суден з українцями на борту ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути