понеділок, 17 травня 2010 16:34

В Камеруні бандити захопили заручників на судні з українцями

В Камеруні бандити захопили заручників на судні з українцями

На судно North Spirit, на борту якого знаходився російсько-український екіпаж напали бандити. Двох осіб, у тому числі капітана, захопили в заручники. Ситуацію контролюють військова влада Камеруну.

Інцидент стався в ніч на 17 травня. North Spirit, який плаває під прапором Сент-Вінсента і Гренадіни, прибув до Дуали 16 травня в 21.00 і став під розвантаження мінеральних добрив і сої. Загальна вага вантажу повинна була скласти більше шести тисяч тонн. На борту перебувало шестеро українців і 10 росіян.

У 22.40 до лівого і правого борту судна підійшли три човни, на яких можна було розгледіти більше 20 озброєних людей. Вони схопили третього механіка Шарікова та, погрожуючи зброєю, змусили його провести їх до капітана Бориса Терсінцевв, який перебував на містку.

Після цього бандити вивели з ладу УКВ і пристрої, що передають сигнал через супутник, взяли під свій контроль аварійну радіостанцію і портативні засоби зв'язку і вимагали провести їх в каюту капітана. Пірати забрали гроші з сейфа, два ноутбуки, включно з особистим ноутбуком капітана, і мобільний телефон.

Одночасно інші пірати, погрожуючи зброєю, викрали з кают інших членів екіпажу комп'ютери, гроші та особисті речі. На борту судна вони кілька разів стріляли.

Після пограбування нападники зігнали дев'ятьох моряків на облиту бензином головну палубу. Бандити змусили всіх полягали обличчям вниз, і наказали не дивитися на них. Капітан Терсінцев і старший механік Шумік під дулами автоматів були змушені сісти до човна піратів, який зник у невідомому напрямку.

Незабаром команда корабля зуміла зв'язатися з камерунської поліцією, яка взяла корабель під охорону.

Infox

Зараз ви читаєте новину «В Камеруні бандити захопили заручників на судні з українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути