пʼятниця, 14 травня 2010 18:36

Сомалі вимагає від Росії пояснень загибелі піратів

Сомалі вимагає від Росії пояснень загибелі піратів

Перехідний уряд Сомалі вимагає від Росії пояснити, чому сомалійців, які були затримані спецназом в ході визволення танкера "Московський університет", висадили в човен в Аденській затоці без навігаційного устаткування.

Раніше представник Міноборони РФ заявив, що пірати загинули в морі.

За словами представника міністерства інформації Сомалі Абдірасака Адена, влада країни не заперечує той факт, що затримані на танкері люди були злочинцями. Однак, за його словами, пірати мали постати перед справедливим судом. Аден підкреслив, що у російських військових був вибір, і вони могли б не висаджувати сомалійців у відкритому морі.

Нагадаємо, танкер "Московський університет", на борту якого перебували 23 росіянина, був захоплений в Аденській затоці вранці 5 травня. При цьому морякам вдалося забарикадуватися в машинному відділенні і знеструмити судно. На порятунок танкера був направлений БПК "Маршал Шапошников". Вранці 6 травня судно було звільнене.

В результаті штурму один з передбачуваних піратів було вбито, ще десять сомалійців були взяті в полон. Ніхто з членів екіпажу не постраждав. Пізніше представники Міноборони повідомили, що всіх затриманих піратів роззброїли і відпустили у вільне плавання на надувному човні. При цьому у сомалійців конфіскували навігаційне устаткування.

Приблизно через годину після звільнення піратів сигнал від встановленого у човні радіомаяка пропав. Пізніше представники Міноборони РФ повідомили, що сомалійці, не дісталися до берега. Передбачається, що вони загинули в морі.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Сомалі вимагає від Росії пояснень загибелі піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути